Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kirkehøjskolen Midtsjælland - m/Pia Søltoft

NOV
05

Kirkehøjskolen Midtsjælland - m/Pia Søltoft


Dato Torsdag d. 5. november 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Stalden, Jystrup Bygade 14
Medvirkende
Pia Søltoft
Pris
40,- kr
Kirkehøjskolen Midtsjælland - m/Pia Søltoft

Torsdag den 5. november kl. 19-21 i "Stalden" i Jystrup

Kierkegaard og tidens travlhed

Kierkegaard mente, at han levede i en tid, hvor forandringerne stod i kø og folk var alt for fortravlede. Lyder det bekendt? Men for Kierkegaard er travlheden ikke blot bestemt af ydre omstændigheder. Travlhed er en særlig måde at forholde sig til tiden på. Når man er travl overser man det væsentlige. Og hvad er det væsentlige? Det væsentlige er, at der til det at være menneske til enhver tid hører, at man tager den opgave på sig at handle etisk ansvarligt i forhold til sig selv og andre. For at kunne gøre det kræves langsomhed og samvittighed. Foredraget vil kaste lys over Kierkegaards samtids- og nutidskritik om beskrive travlheden og langsomheden som to forskellige måder at være i verden på.

Foredragsholder Pia Søltoft er tidligere leder af Kirkegaardcentret, forfatter til flere bøger om Kierkegaard og sognepræst ved Marmorkirken og Christianskirken.

Efterårets foredrag er anden del af årsprogrammet 2020, "Iscenesættelsen af tanken hos guldalderens 3 store danske tænkere - H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig"

Selviscenesættelse kender alle i dag fra selfiestangens selvportrætter hid, did og alle vegne og helst sammen med en berømthed eller på en berømt lokalitet. Postet på Instagram, Twitter eller Facebook er selviscenesættelsen spredt til alverden på få sekunder.

Men selviscenesættelsen er langtfra ny. H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og N.F.S Grundtvig iscenesætter alle med stort raffinement deres forfatterskab. Og derved iscenesætter de også deres tanker.

Hvad betyder iscenesættelsen af tanken for budskabet, og hvordan skaber man billeder af tankespind? Hvad var prisen for de tre tænkere, og hvad var hensigten? At miste sig selv for at finde sig selv er en rød tråd, der går igen – også i nutidens selviscenesættelse. Eller at vinde sig selv i at miste sig selv?

Hvordan fik de tre forfattere i hvert deres forfatterskab og virke formidlet deres opfattelse og kritik af tilværelsen – og taler de billeder og tanker stadig til os i dag?