Søndag d. 1. marts 2020, Kl. 11:45 til kl. 14:30

Kirkehøjskolen Midtsjælland

Iscenesættelsen af tanken hos guldalderens 3 store danske tænkere:   

  • H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig

Selviscenesættelse kender alle fra selfiestangens selvportrætter hid, did og alle vegne og helst sammen med en berømthed eller på en berømt lokalitet. Postet på Instagram, Twitter eller Facebook er selviscenesættelsen spredt til alverden på få sekunder.

Men selviscenesættelsen er langtfra ny. 

H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og N.F.S Grundtvig iscenesætter alle med stort raffinement deres forfatterskab. 

Hvad betyder iscenesættelsen af tanken for budskabet, og hvordan i alverden bærer man sig ad med bevidst at iscenesætte et helt liv og forfatterskab? Hvad var prisen for de tre tænkere, og hvad var hensigten? At miste sig selv for at finde sig selv er en rød tråd, der går igen – også i nutidens selviscenesættelse. Eller at vinde sig selv i at miste sig selv? 

 

Forårsweekend lørdag d. 29.2 og søndag d.1.3

Lørdag d. 29. februar i Jystrup stalden:

kl. 9.30 Sognepræst, cand.theol., ph.d. Kathrine Lilleør om H.C. Andersen

12.00 frokost

kl. 13.00 – 15.00 Professor emer. dr. phil. et philos., litteraturhistoriker Erik A. Nielsen om H.C. Andersens billedsprog og symbolik. 


Søndag d. 1. marts i Vigersted Kirke

Kl. 10.30 fælles gudstjeneste i Vigersted Kirke

Kl. 11.45 Frokost 

Kl. 12.45 – 14.30 Med stolthed præsenterer vi vor lokale Valdemar Lønsted, musikjournalist og forfatter til en række bøger, biografier om Gustav Mahler, Franz Schubert og Jean Sibelius. Valdemar Lønsted fortæller og viser, hvordan H.C. Andersen poesi og musikken dertil samspiller i Vigersted Kirke ved Steinberg flygelet.

 I Efteråret 2020 fortsættes med tre aftener d. 6. okt., d. 21, okt. og d. 5. nov. 2020Her gæster Pia Søltoft os med fokus på den omhyggelige iscenesættelsen hos Kierkegaard i værker og liv. Sune Auken og Ove Korsgaard inviteres til at fortælle om Grundtvig.

Medvirkende
Anne-Marie Nybo Mehlsen