×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 22. oktober 2019, Kl. 18:30 til kl. 21:00

Denne aften - drøftelse af talen af Dietrich Boenhoffer

Med udgangspunkt I bogen 27 TALER OG PRÆDIKENER afholder vi fire aftener i Kirkehøjskolen Midtsjælland. Om bogens taler står der bl.a.: ”Humanisterne og teologerne har givet håb til dem, for hvem alt håb var ude, talt for ret og rettigheder til de rettighedsløse, givet stemme til de overhørte og talt magten imod, når den blev misbrugt af magthaverne. Bogens talere og prædikanter er religionsstiftere, fredsaktivister, kvindesagsforkæmpere, missionsfeminister og dissidenter med det til fælles, at de har sat alt ind på en sag – ofte som first movers, inden andre turde følge trop, og inden det, de kæmpede for, blev til politik. I de fleste tilfældemed livet som indsats. Bogen spænder over 2000 år, og bidragene stammer fra Danmark, Europa, Afrika, Østen, USA og Sydamerika. Talerne opfordrer alle til samhørighed og medmenneskelighed, og samtidig står de på skuldrene af hinanden.” 

Dr. phil og tidligere udenrigs-, kultur-, kirke- og miljøminister, skribent og meget mere - Per Stig Møller har skrevet bogens forord. Første aften indledes derfor med et foredrag ved Per Stig Møller. Efter foredraget udvælges i fællesskab tre taler som danner rammen om tre aftener med fællesspisning og mulighed for at komme til orde om aftenens udvalgte tale. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Første aften inklusiv kaffe og kage koster 35 kr. efterfølgende aftener koster 65 kr. for middag eksklusiv drikkevarer. 

Tirsdag den 17. september kl 19.00-2100 i Stalden i Jystrup ”27 taler og prædikener - humanister og teologer der forandrede verden” Per stig Møller skriver om sit foredrag: ”Jeg vil tale om, hvad der skaber handling, hvad der får os til at være aktive eller til at forholde os passive? Når de ofrede livet, søgte de så martyriet? Eller var de så overbeviste om sandheden i deres budskab, at de tog den risiko med i købet? Det ser vi på og kommer ind på flere af historiens personligheder fra Jesus over Muhammed til Kaj Munk og Malala. Per Stig Møller er dr. phil. og tidligere udenrigs, kultur, kirke og miljøminister, en flittig skribent og meget mere. Per Stig Møller har skrevet bogens forord og derfor selvskrevet til at indlede temarækken. 

Torsdag den 3. oktober kl 18.30-2100 i Haraldsted præstegård 

Tirsdag den 22. oktober kl 18.30-2100 i Vigersted præstegård 

Onsdag den 6. november kl 18.30-2100 i Stalden i Jystrup 

De tre mest populære taler udvælges den første aften alene på baggrund af Per Stig Møllers oplæg uden at man behøver at læse bogen. Herefter danner tre taler rammen om tre aftener i kirkehøjskolen Midtsjælland som indledes med fællesspisning og efterfølgende mulighed for at komme til orde om aftenens udvalgte tale.

Sted Vigersted Præstegård, Vigerstedvej 2